Direktorius. Logistikos projektai ir konsultacijos

Julius Beinoravičius

/VD. Logistik/

 

”Erfarenhet är det mest viktiga: Över 100 år i Sverige, 20 år i Litauen och 10 år i Kina”

Ingstad & Co Vilnius Lietuva

Ingstad & Co – expeditionsföretaget startade sin verksamhet år 1873 i Sverige. Tack vare flexibilitet, snabba beslutsfattande och kontinuerlig kunskapsutveckling är företaget ett av de bästa inom detta område, har ett brett nätverk av agenter runt om i världen och kan erbjuda en mängd olika dörr-till-dörr transportlösningar till sina kunder.

Företagsvision:  vara ett konkurrenskraftigt skandinaviskt logistikföretag som erbjuder ett brett sortiment av logistiktjänster.

1998 startade Ingstad & Co också sin verksamhet i Litauen. Transportföretagets ägare är Ingmar Ingstad Litauens honorärkonsul i Sverige, så vi strävar ständigt efter att utveckla litauiska och svenska affärsrelationer och hjälpa litauiska och svenska producenter att hitta potentiella kunder både i Skandinavien och Litauen.

Transportföretagets huvudsakliga verksamhetsområde – Ingstad & Cos kontor ligger i Vilnius – och är vägtransporter från / till Västeuropa och Skandinavien till / från Baltikum, Ryssland och andra GS-länder. Varje vecka finns det regelbundna transport vägar för full (FTL) och partiell (LTL) frakt på väg. Vi är kompetenta på logistik samt med de  ryska språkkunskaperna som finns hos våra anställda hjälper vi handelsmarknaden med Östeuropa och Ryssland. Vi organiserar inte bara standard utan även special last: överdimensionerad och tung, farmaceutisk last, temperaturreglering eller farligt gods (ADR) transport. Vi tillhandahåller lager och tullmäklartjänster både i Litauen och Sverige. Vi transporterar gods både med flyg och till sjöss och utför olika logistikprojekt.

Medlemskap i nationella föreningar: Litauens Nationell Förening av Speditörer och Logistik (LINEKA), Transportindustriförbundet (SIFA), Vilnius handelskammare och hantverk (VPPAR), Sydsvenska Industri and Handelskammaren och i internationellt logistikorganisation: Connecting 5 Continents (C5C), demonstrerar företagets stabilitet och möjliggör snabb transport av gods till hella världen.

Vi är en pålitlig operatör som ständigt förbättrar inte bara kunskapen och kompetensen hos medarbetarna, men även företagets verksamhet: tillståndet för auktoriserad ekonomisk aktör (AEO) 2018, certifikatet för god distributionspraxis (GDP) 2019, Toppföretag 2019 och Starkast i Litauen 2012-2019. Vi strävar ständigt efter att förbättra och erbjuda våra kunder ännu mer kvalitativa transport- och logistiktjänster.

INGSTAD & CO UAB – är ett fraktföretag som du kan lita på!

INGSTAD & CO‘s nätverk

SVERIGE

INGSTAD & CO AB är huvudkontoret i Malmö, Sverige. Alla medarbetarna har många års erfarenhet av internationell handel och logistik. En av bolagets specialiteter är transport av levande djur, mest tävlingshästar, den största verksamheten är dock flyg- och sjösändningar.

KINA

INGSTAD & CO AB‘s kontor finns i Shenzhen, Kina. Här står vi i direkt kontakt med leverantörer i Kina, vilket garanterar snabb upphämtning och transport.

GLOBALT NÄTVERK

INGSTAD & CO ingår i nätverken C5C (Connecting 5 Continents). Härigenom har företaget pålitliga partners på alla större orter världen över, vilket möjliggör erbjudandet av dörr-till-dörr transporter mellan vilka orter som helst i världen, inklusive nödvändiga förtullningstjänster.