Standard lasttransport

Standard flygfrakt – det transporteras med flygfrakt, som inte kräver regim temperatur, samt varor som inte är farligt och inte kräver särskild omsorg. International Air Freight är ett populärt sätt att leverera last, vilket kräver snabbare leverans och dyrare last.

Som speditör förstår vi mycket väl att våra kunder behöver en flygtransportlösning som måste vara snabb, pålitlig och ekonomisk. Vidarebefordran gör det möjligt för oss att inte vara bundna till ett enda flygbolag. Tillsammans med våra internationella partners har vi tillgång till alla större flygbolag i världen. Detta gör att vi kan erbjuda våra kunder toppklassiga tjänster till konkurrenskraftiga priser till någon flygplats i världen. Frakt med flyg transporteras vanligen under följande INCOTERMS-villkor: EXW, FOB, CFR, DAP, DDP.

När det gäller lufttransport beräknas fraktpriset på grundval av lastvikt eller bruttovikt (en större dimension väljs). Lastvolymen beräknas enligt följande: längd, cm x bredd, cm x höjd, cm x 166,7 kg.

Vi vill påminna om att flygfrakt ofta transporteras via mellanliggande flygplatser, så det är viktigt att varorna är ordentligt packade: använd speciella förpackningsmaterial för att skydda mot stötar och korrekt märkta behållare, under förutsättning att de inte kan vältas, om det är bräckligt, fuktkänsliga eller temperaturkontrollerad krävande varor. Observera att förpackning som innehåller batterier måste märkas med speciella klistermärken och förpackas enligt gällande instruktioner.

Om tullmäklare behövs, ger våra medarbetares erfarenheter på detta område till våra kunder snabb och tillförlitlig anpassning av tulldeklarationsdokument, både i Sverige och Litauen. Detta är särskilt viktigt för att skyndsamt kunna skicka eller ta emot flygfrakt. Vi kan även erbjuda lagringsmöjligheter för våra kunder i Sverige och Litauen om det behövs. Dessutom försäkra dyr last. INGSTAD & CO UAB är medlem i IATA och CASS.

Flygfrakt sker under Warszawakonventionen ( Warszaw Convention). INGSTAD & CO UABs ansvar gentemot kunden för lufttransporter är begränsad till 19 SDR / kg bruttovikt (~ 23 EUR / kg bruttolast).

Special lasttransport

Förutom standard last transporterar vi också speciella varor med luft transport :

  • farlig ( DGR ) last – batterier, deodoranter, torr is, kemi industriell produkter och andra.
  • medicinsk / farmaceutisk last – medicin, medicinsk beredningar, vitaminer och andra.
  • termisk regim krävande last – oftast mat produkter.
  • djur – hästar, husdjur, vilda djur och så vidare.

 

Luft transport geografi

Ingstad & Co-kontoret i Sverige är specialiserat på transport av sport hästar mm med flyg. Olika luftfrakter skickas från / till alla delar av världen till / från Sverige. Vi flyger till / från Sverige via följande huvud svenska flygplatser: Stockholm Arlanda (ARN), Göteborg Landvetter (GOT), Malmö Sturup (MMX).

För frågor om dessa anvisningar, vänligen skicka ett email till: [email protected].

Ingstad & Co-kontoret i Litauen transporterar olika laster med flyg till / från alla länder i världen.

Flygfrakt från / till Litauen flygs genom Vilnius Airport (VNO). Vi vill påpeka att de vanligaste restriktionerna på last- eller pallhöjd gäller för transport till / från Vilnius flygplats.

För frågor om dessa anvisningar, vänligen skicka ett email till: [email protected].


Ange säkerhetskoden *
captcha


*Dessa fält måste fyllas i